Utilizarea rolelor in sistemul medical

0
284

Cu totii ne-am obisnuit sa vedem mecanisme cu role si carucioare doar in supermarket-uri sau la gentile de voiaj, pentru usurarea transportului acestora. Se uita faptul ca roata a fost una dintre primele si cele mai importante descoperiri ale omenirii.

Iar trecerea timpului si modernizare acestora au facut chiar ca anumite persoane sa nu constientizeze importanta rolelor intr-o anumita industrie. Este si exemplul rolelor Tente, unul dintre cei mai vechi producatori de role si subansamble pentru montajul acestora, din industrie.

Inainte de toate, trebuie spus ca Tente este o companie cu o vechime de aproape un secol. In tot acest timp, inventatorii rolei au dezvoltat noi si noi tehnologii, cu avantajele si dezavantajele de rigoare.

Unde putem utiliza cu succes role?

Sa vede insa cateva domenii pentru care sistemele de role sunt mai mult decat binevenite. Unul dintre primele domenii care depind aproape sistematic de role este cel medical. Aici, sistemele de role sunt folosite la paturi de spital, la carucioarele pentru alimente si nu numai.

Daca e sa vorbim despre rolele pentru paturi de spital, aici trebuie spus ca rolele sunt confectionate din plasticuri speciale, tocmai in ideea de a reduce poluarea, dar si pentru a crea un confort total pacientilor. Caci, nimic nu este mai stanjenitor decat sa conduci un bolnav spre sala de tratament, iar sistemul de role sa fie blocat.

Dulapuri, comode si perfuzoare

Sistemele de role au o aplicatie mult mai larga decat ne-am inchipuit. Intr-o societate din ce in ce mai deschisa si in continua miscare, aproape toate subansamblele de mobilier din spitalele romanesti au nevoie astazi de sisteme de role performante.

Acestea asigura nu doar o locomotie sigura si silentioasa a paturilor de spitale sau a dulapurilor prin institutie, ci si accesul la o multime de alte aparate. Prin urmare, trebuie spus ca inclusiv kit-urile de evacuare in caz de incendiu, dar si perfuzoarele sau alte aparate de reanimare, necesita role pentru a fi transportate dintr-un loc in altul.

Printre cele mai folosite sisteme sunt alcatuite dinĀ role cu blocare centrala sau, in orice caz, cu partea centrala dubla si nu asigurata de o singura rola plina.

Blocarea rotilor este absolut necesara, in conditiile in care paturile de spital sau alt tip de mobilier ar putea-o lua razna in cazul unui cutremur sau a unei alte calamitati naturale.

Dintre toate insa, primii beneficiari sunt pacientii si paturile de spital. Ambele categorii beneficiaza de mobilitate maxima, rolele fiind, daca vreti, liantul dintre personal si obiectele de interventie ale medicilor.